0 kommentarer

Et andet land af Janus Kramhøft

af d. 28. april 2015
Info
 
Sideantal

328

Udgivet

2015

ISBN

978-87-7973-728-0

 

I Janus Kramhøfts nye roman ”Et andet land” møder vi et kunstnerægtepar, som begge til tider bærer nerverne udenpå. Hun er en succesrig skuespiller, og han skriver filmmanuskripter. På grund af den kvindelige hovedperson “A”s engagementer på forskellige teatre, må parret af og til leve adskilt gennem perioder af livet. Også filmmanuskript-skriveren må af og til rejse udenlands for at researche, og i disse perioder – og i og for sig også når de er sammen – døjer begge med jalousi.

Kvinden i forholdet, “A”, er nogle år ældre end manden, hvilket fra starten har været afgørende klart for hende, ville blive et problem senere i livet – hvilket det på en måde også bliver. Man følger vennernes liv og indrulleres i tidens “moderne” måde at leve på – det frie ægteskab, hvor intet er forbudt. Vore hovedpersoner lever et kærlighedsfyldt og ømt familieliv med deres to børn, som i bogens forløb bliver unge og modne til at flytte hjemmefra.

Bogens tema er forholdet mellem mand og kvinde og de forskellige måder, man kan leve og udleve sine længsler på. Bogen er godt skrevet, og man ledes hurtigt videre på siderne, da den tillige er spændende og må have krævet nogen research i den svære kunst at leve livet med de glæder og sorger det måtte indebære.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter