0 kommentarer

En torn i øjet af Julie Hastrup

af d. 9. november 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

343

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7604-240-0

 

Den 35-årige Rebekka Holm fra Rigspolitiets Rejsehold bliver sendt til Ringkøbing for at assistere dem med at opklare et mord på en kvinde, der er fundet brutalt myrdet i en skov. Aftenen forinden havde Anna Gudbergsen, som den myrdede hed, festet på det lokale diskotek sammen med to veninder, og begge pigerne kan fortælle, at hun havde en diskussion med en ung mand, der længe har været lun på hende. Manden har tidligere været i politiets søgelys netop på grund af sin voldelige adfærd, og mistanken peger derfor skarpt mod ham. Rebekka er dog ikke så sikker, som sine nye kollegaer på, at det er så simpelt. Hun leder efter en anden type gerningsmand, en der målrettet og med koldt overblik har begået et veltilrettelagt mord. Tyve år tidligere fandt et lignende mord sted også på en ganske ung pige, og spørgsmålet er om dette har sammenhæng med det aktuelle mord.

Rebekka er hårdt plaget, da ellers fortrængte minder er dukket op, efter hun er vendt tilbage til barndomsbyen Ringkøbing. Dengang for mange år siden, skete der noget, der totalt ødelagde den lille piges barndom og slog skår i forholdet til især hendes mor.

Suveræn velfortalt krimi der underholder læseren fra første til sidste side. Hovedpersonens fortid er essentiel, da det forklarer hvem Rebekka er som person, men personligt fandt jeg disse tilbageblik lidt kedelige, hvorimod selve krimihistorien overgik mine forventninger. Historien rummer masser af spænding, da der udover mordgåden også kidnappes en lille pige. Jeg gør det ellers ikke, men med denne bog var jeg simpelthen nødt til at smugkigge på de kommende sider, da jeg ikke kunne holde spændingen ud. Topkarakterer herfra for en genial krimi med pragtfuldt persongalleri og miljøbeskrivelse.

Julie Hastrup debuterer med denne krimi som forfatter og hun er meget overbevisende i sine evner udi denne genre. Indtil videre er der planlagt 3 bind i serien og jeg kan ikke vente med at kaste mig over den næste.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter