0 kommentarer

En-to-tre-NU! af Jesper Wung-Sung

af d. 11. juli 2011
Info
 
Sideantal

183

Udgivet

2001

ISBN

978-87-7704-796-1

Originaltitel

En- to - tre - NU!

Udgave

1.udgave

 

Det hele starter med, at Jeppe begynder i gymnasiet i 1.U. Derefter fortsætter den i 1 år fra sommerferie til sommerferie.
Bogen foregår på Fyn – et sted tæt på Odense.

Bogens to hovedpersoner er Jeppe og Cecilie, der begge går i 1.g ved bogens start. Jeppe går til basket og det fylder det meste af hans liv. Han drømmer om at blive den bedste basketballspiller i verden og komme til USA og spille.

Men da han en af de første dage på sit nye gymnasium ser en pige synge oppe på scenen, er det kærlighed ved første blik. Pigen er Cecilie. Jeppe og Cecilie går rigtig meget sammen, og han glemmer sine gamle venner Smælle og Jack. Da Jeppe og Cecilie på et tidspunkt er til en fest, hvor de begge har fået noget at drikke og står og kysser lidt og mere til, synes Cecilie lige pludselig, at det bliver for meget og vil gerne hjem. Da hun stiger ud af bilen ved sit hus, siger hun, at hun aldrig vil se Jeppe igen.

Noget tid efter møder hun op til en basketkamp og de går ned til søen, hvor de lægger sig ud i en båd og her går det med et op for Jeppe, hvorfor Cecilie havde opført sig sådan, som hun havde gjort. Hun har kræft.

Bogen handler om det at være ung og skulle forholde sig til en meget alvorlig sygdom, og prøve at leve livet selv om Cecilie er meget syg.

Bogen var lidt svær lige komme i gang med for mig. Da jeg fandt ud, af det var om en dreng, der gik til basket, tænkte jeg: hvis denne bog kommer til at handle om basket, kommer jeg aldrig igennem den. Men da den så rigtigt gik i gang, blev den ret spændende, og den var nogle gange svær at lægge fra sig igen. Og jeg synes, at den var god og værd at læse.

Målgruppen er ca. de 13-16-årige. Jeg tror, at det mest er en pige-bog. Alt det med romantik og kærester er ikke lige alle drenges smag.
*
Denne anmeldelse er et bidrag til Bogrummet.dks sommerkonkurrence 2011.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter