0 kommentarer

En shopaholics hemmelige drømmeverden af Sophie Kinsella

af d. 6. marts 2015
Info
 
Sideantal

348

Udgivet

2000

ISBN

87-15-10297-1, 978-87-15-10297-4

Originaltitel

The Secret Dreamworld of a Shopaholic

 

Aldrig havde jeg troet at Becky Bloomwood kunne være så overdrevet og så forskruet i sin tankegang. Jeg tror aldrig jeg har stødt på en mere naiv, godtroende eller luftkastelsdrømmende person end Becky Bloomwood. Problemerne hober sig op for Becky, men hver gang – i stedet for at se realiteterne i øjnene og rent faktisk betale sine regninger – opdigter hun en eller anden næsten sindsforvirrede løsning på hendes problem, for vi vinder jo alle i lotteriet mindst en gang om ugen.

Det udløser selvfølgelig nogle ret komiske situationer sommetider, som hendes første dag som butiksassistent hvor hun drømmer sig til at skulle købe et par zebrastribede bukser på tilbud når hun har fri, kun for at se en kunde rent faktisk tage fat i dem. Det udvikler sig selvfølgelig til at Becky ender med at blive fyret på sin første dag, og jeg lo højlydt ved denne episode, for den medvirkede bare til at belyse Beckys altoverskyggende problem – at hun til tider er alt for egoistisk.

Men selvom hun måske nok er ret så egoistisk, så syntes jeg også i sidste ende at hun har hjertet på rette sted. For i sidste ende, når alt er faldet ned om ørerne på hende, er det som om hun omsider får øjnene op for at andre måske har lidt større problemer. Jo jo, det sker primært fordi hun ikke kan holde sin egne problemer ud, men hun tænker på andre, og det viser sig at hun rent faktisk har en smule talent for at hjælpe andre.

Jeg nød at være i selskab med Becky, for selvom hun nogle gange mister jordforbindelsen og realitetsfornemmelsen også lige tager sig en fridag, så kan man ikke andet end at grine med hende eller af hende. Og som sagt kan jeg ikke forstå hvorfor jeg ikke er gået i gang med de her bøger for længst. Næste bog er allerede hentet og klar til aflytning.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter