0 kommentarer

En hjælpende hånd af Gillian Flynn

af d. 21. november 2019
Info
 
Sideantal

105

Udgivet

2015

ISBN

978-87-12-05298-2

Originaltitel

The Grownup

Udgave

1

 

Vær forberedt på at blive kastet rundt i twist and turns

Bogen er en lille sag på kun 105 sider, men den er hurtigt læst, da man bogstavelig talt sluger historien. Jeg nåede knap nok at realisere, at jeg havde læst bogen færdig, da der pludselig ikke var flere sider tilbage. En brat slutning på en fantastisk fortælling.

Gillian Glynn har skrevet en fantastisk krimi med den rette mængde af krydrende psykologiske twists. Den velhavende Susan Burke ønsker den kvindelige hovedpersons hjælp, da Burke har hørt, at kvinden har psykiske evner. Kvinden, der er en fupmager, går med Susan Burke og møder op til et uhyggeligt hus, hvor der sker foruroligende ting. Hun møder 15-årige Miles (Susan’s stedsøn) og Burke’s mand – der viser sig at være en bekendt. Kvinden i novellen opdager, at det ikke kun er hende, der er en bedrager. Ikke alt er, som det egentlig ser ud til.

Som sagt er novellen medrivende fra første side, og man vil bare læse mere. Jeg havde glædet mig til at se, hvem der var den største bedragere, men lige i det sidste.. så stopper fortællingen. En åben slutning, det er hvad Gillian Flynn giver sine læsere. Det er ærgerligt, jeg ville gerne have haft en slutning.

Persongalleriet er hurtigt introduceret, og det skal også tages i betragtning, at det er en novelle. Der er fart over feltet allerede fra start. Den får ikke den sidste stjerne, da jeg godt kunne have ønsket at fortællingen var kørt bare en liiiille smule ned i tempo og gerne strukket over lidt flere sider. Og naturligvis ville en slutning have været rart.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter