0 kommentarer

Søvnen og døden af A.J. Kazinski

af d. 13. maj 2017
Info
 
Sideantal

490

Udgivet

2012

ISBN

978 87 400 0063 8

Udgave

1. udgave

 

En splitternøgen balletdanser fra Den Kongelige Ballet springer ud fra Dybbølsbro, selv om politiets erfarne gidselforhandler, Niels Bentzon, gør sit yderste for at tale hende fra det. På vej i døden hvisker hun ’Echelon’ med et forklaret udtryk i ansigtet. Hvad mener hun med det?

Niels Bentzon bliver så personligt involveret i den uhyggelige sag, at han får lyst til selv at se døden i øjnene. Måske også fordi det går elendigt med ham og kæresten, astrofysikeren Hannah Lund, som på sin side går og vejer for og imod et dobbeltmord. På to ufødte børn.

Pseudonymet A.J. Kazinski har skrevet endnu en superspændende og interessant krimi, der hæver sig tårnhøjt over, hvad vi ellers er forvænt med på disse breddegrader. Her er både berusende dråber til at stille vores uslukkelige blodtørst og åndelig føde til at udfylde hulrummet på øverste etage.

En desperat morder føler sig tvunget til at løse et af de mysterier, der har plaget menneskeheden siden tidernes morgen: Er der et liv efter livet? Hans jagt kommer til at koste flere uskyldige dyrt, men læseren får til gengæld en gratis lektion i selveste Sokrates’ tanker om emnet. For mig var det lidt af en aha-oplevelse.

At dele af handlingen henlægges til Den Kongelige Ballet og Thorvaldsens Museum, så vi oven i den filosofiske blodrus får et skud finkultur, tæller absolut på positivsiden.

Undervejs går der en anelse tomgang i de dystre spekulationer, men det opvejes så rigeligt af den neglebidende slutning i en mystisk bunker fra den kolde krigs tid.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter