0 kommentarer

Elskede Poona af Karin Fossum

af d. 26. april 2006
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

275

Udgivet

2001

ISBN

87-00-49874-2

Originaltitel

Elskede Poona

 

Vi befinder os i den meget lille by Elverstad ikke så langt fra Oslo. Gunder Jomann er en stille, naiv og lidt tillukket type omkring 50 år. Han er aldrig blevet gift, men en dag afslører han overfor sin søster, at han vil rejse til Indien for at finde en kone. Han er blevet betaget af et billede og nogle beskrivelser fra Indien. Gunder har aldrig været udenfor Norge, men drager ufortrødent til Mumbai (tidligere Bombay), indlogerer sig på et hotel og falder for Poona, som er servitrice på en nærliggende restaurant, gifter sig med hende og arrangerer at hun skal komme til Norge nogle uger senere.

Dagen for Poonas ankomst oprinder, og Gunder glæder sig, men umiddelbart før han skal hente hende i lufthavnen, kommer der besked fra hospitalet, at hans søster har været indblandet i en trafikulykke, og han kommer ikke selv til lufthavnen for at hente Poona. Han sender en taxa, men chaufføren kan ikke finde hende og dagen efter findes det ilde tilredte lig af en orientalsk udseende kvinde.

Det er ikke kun en kriminalroman, men ligeså meget en beskrivelse af norske Gunders kortvarige kærlighed til den indiske Poona. Der er også nogle meget fine beskrivelser af Elverstads beboere, deres forhold til hinanden, samt deres tilbageholdenhed med at give politiet oplysninger. “Det kan jo ikke passe, at det var ham vi så, for ham kender vi jo”, er den typiske replik.

Det er så absolut endnu en læseværdig bog fra Karin Fossum.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter