0 kommentarer

DT. En krønike om Dan Turéll og hans tid af Henrik Palle

af d. 18. april 2014
Info
 
Sideantal

329

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-10885-9

 

“DT. En krønike om Dan Turéll og hans tid” påberåber sig, at være en krønike om hele Danmarks Onkel Danny. Det er en bog, hvor forfatteren tager udgangspunkt i ældre interviews med Turéll, beretter om forfatterskabet og den tid, som Dan Turéll levede i.

Efter at have læst bogen må jeg beklagelig vis bekende, at jeg ikke er blevet meget klogere på personen Dan Turéll, mens jeg til gengæld er blevet lidt klogere på den tid forfatteren levede i.
Bogen er rent sprogligt meget velskrevet, og forfatteren har lagt et stort forarbejde i, at researche i både forfatterens og den tid Turéll levede i. Jeg savner dog nyere kildemateriale om Turéll, der ikke allerede er gennemanalyseret til hudløshed.

På trods af en mangel på nyere materiale er “DT. En krønike om Dan Turéll og hans tid” en ganske udmærket bog fordi det er spændende at læse om den tid, som var med til at præge forfatterens liv. Dog har bogen tendens til at være lidt langtrukken, især hen mod enden, og det trækker bogen ned på en samlet vurdering på 3 stjerner.

Summa summarum er, at “DT. En krønike om Dan Turéll og hans tid” er en udmærket bog, der er læseværdig, men som ikke hæver sig over gennemsnittet. Desværre, for emnet er spændende, og forfatteren er god til at skrive – jeg venter derfor i spænding fra næste bog fra forfatterens hånd.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter