0 kommentarer

Drengen ingen kunne finde af Christian Mørk

af d. 15. januar 2016
Info
 
Sideantal

316

Udgivet

2015

ISBN

978-87-400-2730-4

Udgave

1. udgave

 

1861. I et lille landsbysamfund i staten Vermont sættes en kirke i brand, og hele menigheden med krigerpræsten James i spidsen forsvinder bogstavelig talt fra jordens overflade. Blandt ofrene er den attraktive kvinde Sally, som flere mænd har et godt øje til.

2015. I andet lille landsbysamfund i Vermont tæt på det første sættes en gård i brand. Drengen Martin forsvinder fra jordens overflade, og hans attraktive mor Iris, som flere mænd har et godt øje til, brændes til stanglakrids.

Martin efterlader en stribe tegninger af bevæbnede ryttere og en høj, flot mand i lang skødefrakke. Er der en forbindelse mellem de to hændelser, selv om der er over 150 år imellem dem?

Drengens far Harold Shane bliver nærmest vanvittig af sorg, mens hans farbror Gordon beslutter sig for at efterforske den uhyggelige mordbrand. Sagen tager fart, og flere uskyldige mennesker må lade livet.

Det er en saftig historie med sære, overnaturlige indslag, Christian Mørk har begået. Forfatteren har selv gået i skole i Vermonts dybe skove, og i tilgift til de overbevisende lokalbeskrivelser er der internationalt snit over bogen.

At der også følger et par usandsynligheder med i købet, skal være Mørk tilgivet. For siden den ikke uefne “De forhadte” fra 2013 har han aflagt flere af sin tidlige karrieres unoder i form af oversmarte formuleringer og talen ned til læseren.

“Drengen ingen kunne finde” er elementært spændende og skrevet i en effektiv no-nonsense-stil, der får bladene til at vende sig selv.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter