0 kommentarer

Drengen i månen af Ib Spang Olsen

af d. 3. februar 2021
Info
 
Sideantal

27

Udgivet

2016

ISBN

978-87-02-20998-3

Udgave

4. udgave, 1. oplag

 

”Drengen i månen” er en klassiker i dansk børnelitteratur, fortællingen om drengen, der rejser fra himlen ned til jorden og tilbage igen.

En månedreng flyver ned på jorden og sparker på vejen til en stjerne, der bliver til et stjerneskud, falder gennem en sky, svæver ned i en stor flok fugle, får et æble af en pige, der plukker æbler fra et æbletræ og vinker til nogle børn, der sidder på deres værelse og kigger ud gennem vinduet. Drengen ser og oplever meget på sin tur ned mod jorden, han ender faktisk helt nede på bunden af havet, vor fiskene stimler sammen og glor på ham. Drengen finder et lille spejl på bunden af havet, hvori han kan se billedet af en måne, denne måne vil han gerne have med hjem.

Månedrengen lægger spejlet i sin kurv og flyver hele vejen tilbage igen, op gennem vandet, forbi æbletræet, forbi fuglene og alle de andre ting, som han kom forbi på vejen ned.

Endelig kommer drengen tilbage og månen i himlen bruger nu spejlet med en anden måne i til at tale med når han vil snakke med en fornuftig måne.

”Drengen i månen” er en usædvanlig sød og indtagende børnebog, der første gang udkom i 1962 og som i den grad har fortjent sin klassikerstatus.

Bogen er solgt i mere end 30.000 eksemplarer og denne anmelder håber, at fremtidige generationer af børn fortsat vil finde glæde ved, at læse denne fremragende bog.

Bogen har en poetisk tilgang til tilværelsen, det er en interessant bog, der er fuld af fine illustrationer.

Fuldt hus – 5 stjerner ud af 5 mulige – og en varm anbefaling herfra.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter