0 kommentarer

Drager over Kabul af Morten Hesseldahl

af d. 2. juni 2015
Info
 
Sideantal

303

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7053-090-3

 

En ung kunstner bliver uforvarende rodet ind i en række begivenheder der vender op og ned på hans liv. En islamistisk terrorcelle planlægger et anslag mod et besøg af Afghanistans præsident hos den danske udenrigsminister. En anløben og lidt for godtroende PET agent, en tidligere russisk KBG agent og andet godtfolk af samme kaliber, udgør personkredsen i Morten Hesseldahls bog “Drager over Kabul”. Over bogens første 300 sider bygges der langsomt og grundigt op til et klimaks, som man “allerede” efter de første 250 sider(!) begynder at ane konturerne af… Spændingen stiger og stiger de sidste sider, og vupti, så er det hele overstået. Endda uden at læseren er vidne til noget af det. Hvad der virkelig skete, og hvad det hele egentlig gik ud på, præsenteres i en af disse frygtelige nå-men-det-der-virkelig-skete-var-slutninger.

“Drager over Kabul” var blandt de fem bøger, der blev uddelt gratis på Danmark Læser Dagen d. 23. april 2015. Som en del af uddelingen, var bogen også tilgængelig som gratis e-bog, og det var i det format jeg fik mulighed for at læse den. Jeg ved ikke hvordan bogen er sat op i papirudgaven, men det kan kun være bedre end e-bogen. Som det så ofte er med e-bøger, bærer også denne udgave præg af at være venstrehåndsarbejde, lavet i al hast. Inddelingen af afsnit (eller manglen på samme) gør på det nærmeste bogen umulig at finde hoved og hale i. Gennem samme kapitel skiftes scene og hovedpersoner adskillige gange, hvilket i sig selv gør bogen vanskelig at læse, men når afsnitsinddelingen samtidig er helt hen i skoven, er det stort set umuligt at finde hoved og hale på noget som helst.

Morten Hesseldahl skriver med “Drager over Kabul” en bog, hvis handling meget let kunne være virkelig, og som måske også bliver det en dag. Der er arbejdet i dybden med tingene, samtidig med at forfatteren selv brænder tydeligt igennem med egne holdninger. Det er befriende at læse en spændingsforfatter der rent faktisk vil noget med det han skriver. Han tager sig god til at bygge sine personer op, så læseren kommer til at kende dem. Desværre er flere af hovedpersonerne temmelig tamme og todimensionelle, så selv om jeg føler at jeg kender dem, så er de faktisk ret kedelige og upersonlige. Slutningen bringer tanker frem om hvorvidt forfatterens PC var ved at løbe tør for strøm, og derfor skulle skrives i al hast, inden skærmen blev sort.

En ok bog, men heller ikke mere. Emnet er ganske vist højaktuelt, men der går alt for lang tid inden det så småt begynder at gå op for én hvad bogen egentlig handler om. Der er alt, alt, alt for mange og for hurtige b-films-agtige sceneskift, og slutningen… ak, ak, ak…!

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter