0 kommentarer

Døden har en årsag af Ian Rankin

af d. 9. oktober 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

335

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7955-578-5

Originaltitel

Mortal Causes

 

I den sidste bog jeg læste af Ian Rankin “Exit Music” gik John Rebus på pension (eller måske døde han, det blev ikke helt fastlagt), og her er vi så pludselig 10 bind tilbage i tiden.
Rebus er stadig forholdsvis ung, han har travlt med forskellige damer og drikker jævnt for at holde spøgelserne på afstand.
En ung mand findes tortureret og myrdet i nogle gamle underjordiske slagtehaller, og Rebus genkender torturmetoden fra sin tid i ved SAS styrkerne i Nordirland. Efterforskningen bringer ham vidt omkring og i forbindelse med mange mennesker. Bl.a. viser det sig, at den myrdede er søn af Big Ger Cafferty, den lokale gangsterkonge, som Rebus har et lidt specielt forhold til. Det er Rebus, der har fået ham sat i fængsel, men mere eller mindre imod sin vilje, får han af og til hjælp af Big Ger Cafferty.

Krimidelen er som sædvanlig både god og kompliceret, men den bedste del af bogen er alligevel beskrivelsen af John Rebus´ liv og levned. Han er en hård mand, og bruger sig selv til det yderste, men indimellem bliver han også blød og er både god og charmerende ved hans lægeveninde, som han pt. bor sammen med.

Det er en god bog, som jeg kun kan anbefale alle krimielskere at læse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter