0 kommentarer

Diggers af Terry Pratchett

af d. 22. oktober 2011
Info
 
Sideantal

179

Udgivet

1990

ISBN

978-0-552-55101-4

Originaltitel

Diggers

 

”Diggers” er fortsættelsen til ”Truckers” og burde læses som sådan – men den kan godt læses uden du har læst ”Truckers”.

Masklin hjalp nomerne fra butikken med at flygte før det var for sent og nu bor de i et nedlagt stenbrud lidt udenfor byen. Butiksnomerne har det stadig svært med det store udenfor og har det virkeligt dårligt med at se horisonten brede sig. De nomer der blev født udenfor eller var meget unge da de relokerede til stenbruddet trives, men de der stadig kan huske butikken, er urolige.

Masklin og nogle af de ledende nomer tager på opdagelse – tingen snakkede om at de kunne sende et nødsignal til deres skib hvis de kunne sende den langt nok op i luften og med en lufthavn beliggende en uges rejse fra stenbruddet, er nærmere inspektion nødvendig.

Men med lederne væk, tager andre magten og pludselig kæmpes der for at vende tilbage til butikken selvom der var en grund til at de flygtede. Og da mennesker pludselig vil genåbne stenbruddet, er deres ellers så trygge hjem i fare og hvad så?

I denne anden bog følger vi op på den udvikling der er sket hos nomerne. Hvor kvinderne ikke længere vil være andenrangs nomer som kan risikere at deres hoved overopheder hvis de lærer for meget og de midlertidige ledende kræfter lader religion flyde ud over forsamlingen som en klæbrig, kvælende masse.

Igen en humoristisk bog fra Pratchett i topform. Efter jeg havde læst den blev jeg simpelthen nødt til at vide hvad der var sket i lufthavnen – som beskrives i ”Wings”.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter