0 kommentarer

Den grådige skarv af Christina Hesselholdt og Tine Modeweg-Hansen

af d. 20. januar 2009
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2007

ISBN

978-87-638-0426-4

 

Amalie og hendes mor kommer hjem fra skole og finder en ål på fortovet foran deres hus. Amalie undrer sig meget over, hvad den døde ål ligger der for, så hun råber på sin papfar, som jo skal komme ud og se kræet, og han kan fortælle en historie om, hvordan ålen rent faktisk er havnet lige der.

Faren har med sine egne øjne set en skarv stå udenfor huset med blod på brystet og ålen helt nede i halsen. Fuglen var nærmest faldet ned fra himlen, da den havde slugt ålen, som var alt for stor til at flyve rundt med. Falck kom og hentede fuglen, der jo havde blod på sig. Men i bilen lykkes det for den snedige og ret grådige fugl at overtale manden til at vende bilen. Historien ender med, at skarven får lov at få ålen med sig.

Sjov og lidt skør historie om en alt for grådig fugl. Jeg synes, historien er rigtig godt fortalt, og der er en leg med ordene flettet ind i handlingen. Blandt andet til sidst da Amalies mor forklarer hende, at man siger en fisk har fået en tanke, når den ikke længere er frisk og begynder at lugte. Men efterfølgende bliver historien drejet over på ålen, der i det næsten opløste hoved faktisk har en tanke, den glæder sig nemlig over, at det lykkedes den, at få skarven ned fra himlen. Klart anbefalelsesværdig bog med masser af flotte og humoristiske illustrationer.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter