0 kommentarer

Den egyptiske tenor af Bjarne Reuter

af d. 11. november 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

279

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-10041-9

 

Så er det umage og gale makkerpar kriminalkommissær Stelman og kriminalassistent Larsen tilbage igen i en forrygende farce der går over stok og sten. Denne gang er der global fredskonference i København og i den forbindelse forsvinder den syriske chefforhandler under mystiske omstændigheder. Det går fra galt til værre, da han 12 timer senere findes død og halshugget i en jysk kirke.

Det vil ikke være nogen overdrivelse at kalde Stelman og Larsen for antihelte, men ad lange og snørklede, men samtidig utroligt morsomme omveje lykkes det alligevel for de to at komme hæderligt gennem sagen. Undervejs når Bjarne Reuter atter at tage pulsen på Danmark og skyder løs på rigtig mange ting i samfundet, regeringen samt brugen af koder i fortællinger, som vi kender fra Dan Browns bøger.

Læs ikke den “Den Egyptiske Tenor” for handlingens skyld, men læs den for underholdningen. Her er den i topform. Men det er vel også meningen med satire.

Der er passager i denne bog der er så morsomme, og så rammende at man ikke nøjes med at klukke, der endog også steder, hvor satiren kommer så hurtigt og i et sådan omfang, at man læser siden igen. Det er knaldgodt det her.

Uddrag fra bogen:

“Fænomenet med dobbeltgængere har været kendt i årevis. I Hundested bor en lille mand, som til dagligt kører for Melby Fiskekonserves, når han ikke optræder som Lars Løkke Rasmussen.
Ligesom fru Valborg Jessen fra Øster Marup efter forbløffende få minutter ved sminkebordet ikke kan skelnes fra Villy Søvndal. Faktisk er den forhenværende økonoma så godt skåret for tungebåndet, at man tilskriver hende æren for SF`s fremgang. Folketingsgruppen har derfor set gennem fingre med at fru Jessen er fuldgyldigt medlem af Dansk Folkeparti.”

Jeg ønsker kun det bedste for Bjarne Reuter, men jeg må tilstå at nu hvor det står klart for mig, at han atter er hårdt ramt af vittighedssyge, så ønsker jeg ham IKKE god bedring. ;o)

Mere af det. Meget mere, tak.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter