0 kommentarer

De mørke mænd af Jens Henrik Jensen

af d. 3. oktober 2014
Info
 
Sideantal

476

Udgivet

2014

ISBN

978-87-400-1350-4

 

Så har han gjort det igen, skrevet en fantastisk medrivende bog om magtens mænd. Det er selvfølgelig Jens Henrik Jensen jeg taler om og hans nye bog ”De mørke mænd”, bind to i serien Niels Oxen. Selv om de mørkemænd er en direkte fortsættelse af ”De hængte hunde”, er det muligt for nye læsere at hægte sig på.

Oxen er under falsk identitet krøbet i ly i Jylland på et afsides dambrug, og alt er lagt tilrette til et roligt og arbejdsomt liv… Lige indtil en museumsinspektør bliver skudt i Danehof’s sal på Nyborg Slot. Dette bliver samtidig startskuddet til en vild menneske jagt, hvor de mørke mænd sætter alt ind på at eliminere deres fjender, her iblandt Oxen.

Hvem er så denne Oxen..? Han er en 44 år og har sønnen Magnus på 13 med sin exkone. Han er tidligere jægersoldat, har en kort fortid i politiet og er i dag krigsveteran og lider af PTSD efter en række missioner i udlandet bla. Balkan og så er han den højst dekorerede soldat vi nogensinde har haft her hjemme. Han nærer en mistro til alle og åbner sig kun for meget få mennesker. En af dem er Margrethe Franck fra PET som han også i denne bog får et nært samarbejde med.

Tempoet er hæsblæsende og actionpræget så regn ikke med at du får sovet hvis du bruger bogen som godnat læsning, du kan simpelthen ikke lægge den fra dig.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter