0 kommentarer

De Kosmikomiske Historier af Italo Calvino

af d. 10. juni 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

408

Udgivet

2011

ISBN

978-87-02-09740-5

Originaltitel

Tutte le cosmicomiche

Udgave

2.udgave

 

Italo Calvino (1923-1985) var en anerkendt italiensk forfatter, med stor smag for tankeeksperimenter og finurligheder.

Dette er en samling Calvino historier, der primært med figuren Qfwfq som guide, tager os med på en syret, videnskabelig/filosofisk tour de force gennem bl.a. de forskellige mulige stadier af universets og Jordens tilblivelse. Vi runder også lige tidens og sprogets byggesten og kærlighed på alskens mulige og umulige stadier!

Er man ikke lige ekspert i Calvino og hans plads i litteraturhistorien, vil jeg mene, at man med stor fordel kan STARTE med at læse efterskriftet på side 397 – så forstår man også lidt mere af det man læser 😉

For mig skulle denne bog helt klart læses i små bidder, flere af historierne minder om hinanden, og der skal tænkes, fordøjes og genlæses, så ja, det tog mig altså rundt regnet 6 måneder, hvor jeg gik lidt til og fra ”De kosmikomiske historier”, og læste andre bøger indimellem.

Det betyder på ingen måde at bogen ikke blev værdsat! Selvom fortællinger som Rummets Form og Lysår var en anelse for omstændelige. Til gengæld satte jeg stor pris på Greven af Monte Cristo, Vandonklen, Dinosaurerne og Meteoritter, hvor Calvinos sprudlende humor og sære billedsprog virkelig kommer til udtryk.

Så vil man udfordres lidt som læser, og have lidt næring til de små grå, skulle man måske snuppe en kosmikomisk eller fire.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter