0 kommentarer

De hængte hunde af Jens Henrik Jensen

af d. 5. februar 2013
Info
 
Sideantal

413

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-0714-5

 

Ex-jægersoldat Niels Oxen lider af Post traumatisk stress syndrom efter sine mange udsendelser til Balkan og Afghanistan. Han er ikke længere i stand til at leve med et almindeligt livs forpligtelser og er taget til Jylland med sin hund Mr. White for at bo i fred i skoven. Oxen er en trængt, forpint mand der plages af tilbagevendende mareridt fra sine udsendelser. Han prøver at dulme erindringerne med sprut og hash, men han har svært ved at sove en hel nat igennem.

En nat snubler han nærmest over forstadiet til et mord på en højt profileret dansk diplomat. Da Politiets Efterretningstjeneste sporer sig frem til ham, ser PET chefen en mulighed i at have Niels Oxen med i opklaringen på en slags uofficiel kontrakt. Oxen skal i dybeste hemmelighed undersøge sagen sideløbende med de officielle efterforskninger, hos henholdsvis politiet og PET. Sagen viser sig at have tråde til et uofficielt magtorgan, en meget magtfuld loge, der eksisterer med det ene formål at påvirke landets politiske systemer i den retning logen synes er hensigtsmæssig.

Jens Henrik Jensen har med “De hængte hunde” skrevet en bog der syder af forargelse og angrebslyst over for magtmisbrug og magthavernes evne til at dække over sig selv og hinanden. Det er rimelig skræmmende at forestille sig, at der findes et lag i samfundet, hvor folk har penge og magt nok til at gennemføre deres egne ideer uden om det demokratiske system som vi andre ellers har besluttet at bruge.

“De hængte hunde” er en ret klassisk spændingsroman hvor intet er som det ser ud til og alle har gang i deres egne rævekager. Det er den indædte indignation, der hæver “De hængte hunde” op og gør den til en bog som faktisk hænger ved ret længe efter endt læsning. Den indgående og troværdige beskrivelse af krigs konsekvenser for soldaterne, når krigen rammer dem og smadrer en del af deres psyke, så de er invaliderede for livet er lærerig og vigtig. Det er af uvurderlig værdi at post traumatisk stress syndrom bliver taget op og beskrevet, for man kan simpelthen ikke løbe fra at vi alle har et ansvar for de soldater, vi som land har sendt i krig.

“De hængte hunde” er første bind i en planlagt serie om krigsveteranen Niels Oxen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter