0 kommentarer

Damerne fra Missalonghi af Colleen McCullough

af d. 24. oktober 2008
Info
 
Sideantal

182

Udgivet

1988

ISBN

87-418-8558-9

Originaltitel

The ladies of Missalonghi

 

Med denne lille fortælling tages vi med ind i et lille, næsten slægtsejet landsbyområde, hvor mændene sidder på magten, og kvinderne blot forsøger at overleve. Sådan var det ikke tænkt, men alligevel endt, og alle virker til blot at lade det gå sin gang, mens familieforretningen mere og mere ejes af nogle få, men rige.

Og derfor sidder Missa i et lille kummerligt hus sammen med sin mor og moster, og forsøger at komme gennem hverdagen. Ikke at hun klager, det kunne ikke falde hende ind! Hun har glæden i sine “ulovligt” lånte bøger, og den højt skattede ensomhed i sengen inden hun udmattet dratter om; tid til tanker.

Jeg blev så overrasket i min læsning, da jeg hørte at hun var i 30’erne, for hendes personlighed er som en lille piges, en, der aldrig har opnået selvstændighed, og heller ikke har håb om det. Men noget sker, og ved hjælp af nye mennesker i hendes liv vendes verden op og ned.

Hvis man helt glemmer at tænke på troværdigheden i personerne, og bare accepterer dem som de er, er denne bog virkelig hyggelig. Den er letlæst, og uden de store krummelurer. Men sad alligevel en gang i mellem med en følelse af, at det var liiiidt langt ude. Missas alder var helt malplaceret, og hendes personlighedsændring det samme. Man tager man bogen som den er, uden at forsøge at analysere på den overhovedet, er den dejlig, ukompliceret! Underholdning, intet andet!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter