0 kommentarer

Da Vinci mysteriet af Dan Brown

af d. 11. juni 2005
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

456

Udgivet

2003

ISBN

87-990157-7-3

Originaltitel

The Da Vinci Code

 

”Da Vinci mysteriet” af Dan Brown har et rigtigt godt og veludtænkt plot, men dette er desværre også det eneste den har at byde på.

Den handler om professoren Robert Langdon hvis ekspertise inden for symbologi bliver nyttig da direktøren for Louvre bliver fundet myrdet. Langdon bliver kastet ud på en hæsblæsende rejse for at løse et mysterium, som mange hellere ser, blive holdt skjult.

Som sagt plottet er rigtig godt (om end Dan Brown har taget sig lidt rigeligt historiske friheder), men måden den er skrevet på er utrolig overfladisk. Du kender ikke personerne bedre når du er færdig med bogen, end du gør efter ti sider, og de virker faktisk totalt overflødige. Deres tanker, som man en gang imellem får serveret, er så kedeligt, forudsigeligt og plat beskrevet at man næsten får lyst til at lægge bogen fra sig, hvis mysteriet ikke var så godt fundet på. Og det er det…

Men hvor ”Da Vinci mysteriet” for alvor fejler er i sin totale mangel på fornyelse i forhold til ”Engle & dæmoner”, til hvilken Da Vinci er en opfølger. Opbygningen og skabelonen er fuldstændig den samme, så man føler næsten man læser den samme bog igen.

Læs den hvis du er til action hvor tankevirksomhed ikke er krævet.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter