0 kommentarer

Christine Falls af Benjamin Black

af d. 1. august 2011
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

331

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7053-341-6

Originaltitel

Chrisitne Falls

 

Denne bog handler på overfladen om en ung pige, Christine Falls, som døde sammen med sit barn da hun fødte hende. Men fødselslægen ændrede dødsattesten og hendes journal blev forlagt. Pathologen Quirke er en slags adoptivbror til fødselslægen Malachy. Disse to “halv”brødre blev gift med to søstre hvis far var en meget rig mand i Boston og god ven af Malachy’s far, Dommeren. Sarah er gift med Malachy, men hun var den som Quirke holdt af; hendes søster Delia døde i barselssengen for 20 år siden. Quirke har det med at drikke, er ukirkelig og imod den katolske kirke.
Der er tale om halvtredserne i det katolske Irland, hvor et barn uden for ægteskab er en vanære for familien og pigen. Sådanne piger blev flyttet til et kloster med hårdt fysisk arbejde så sådanne forlystelser blev arbejdet væk. Quirke ved ikke hvorfor og modsat hvordan han normalt opfører sig, men han vil finde sandheden og opdager at Christine var ung pige i huset hos Malachy. Der er tale om familier som er meget katolske; Dommeren bliver af paven udnævnt som ridder af Skt Patrick, det bliver man kun hvis man har gjort den katolske kirke tjenester som ikke bør nævnes. Dolly Moran havde ringet efter lægen den nat Christine døde; Quirke opsøger hende men får kun at vide at hun har nedskrevet det hele i sin dagbog, men hun vil ikke give ham den. Dolly blev dræbt efter at Quirke fortalte Malachy om dagbogen. Quirke bliver overfaldet og slået halvt ihjel efter at han vælger at overhøre advarsler om ikke at efterforske sagen.
Nonnerne vil altid hjælpe når en pige er blevet gravid; den katolske kirke forbyder abort, så man må føde barnet og så finder man et godt hjem, dvs et katolsk hjem og når disse uønskede børn vokser op, bliver de beordret ind i den katolske kirke som munke eller nonner, så kirken vil blive ved med at vokse.

Bogen holder faktisk spændingen hele vejen igennem, intet er som det synes på overfladen, hvem var far til Christines barn, som ikke døde ved fødslen, sandheden om Sarahs og Melachy’s datter Phoebe, hvem overfladt Quirke og hvordan blev Sarahs far så rig? Er slægten vigtig eller ikke?
Dette er en forfatter som jeg vil vende tilbage til.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter