0 kommentarer

Centrifugen af Keld Conradsen

af d. 15. april 2017
Info
 
Sideantal

388

Udgivet

2017

ISBN

978-87-7146-733-8

Udgave

1. udgave

 

Zeina er stukket af fra sit gamle liv i Gellerupparken i Århus, og er nu bosat i København, hvor hun lever et liv så langt fra sin opvækst som muligt. Hun arbejder, går i byen, tager tilfældige mænd med hjem, og sørger for ikke at skabe nogen tætte relationer. Ingen får lov at komme tæt på.

Danny har ligeledes taget turen fra Århus til København. Barndommen alene med moderen var ikke nem, så derfor har Danny skabt et ukompliceret og ensomt liv for sig selv. Arbejdet bliver passet, og social kontakt er ikke noget han søger.

Fælles for dem er, at de svarer på en annonce i avisen. Annoncen søger efter sanselige mennesker, der skal mødes og sanse sammen. Begge dukker de op til første møde i Den Sanselige Klub med visse forbehold. Klubben bestyres af den rige Elisabeth, der ud over Danny og Zeina har inviteret en række mennesker fra forskellige samfundslag med i klubben. Og på trods af klubbens præmis om, at alle skal være lige, opstår der hurtigt et hierarki i gruppen.

Centrifugen er en fin bog, der giver portrætter af en række vidt forskellige mennesker, og beskriver både deres gode og knap så flatterende sider. Det er en bog om uforudset kærlighed, intriger, hemmeligheder og folks plads i samfundet. Bogen handler særligt om de mennesker, der ønsker at ændre deres plads i samfundet, og sprænge samfundets forventninger til dem. Om at gøre oprør og gå imod forventningerne i håb om, at det kan være med til at skabe et bedre liv. Særligt de sektioner af bogen, der i tilbageblik ser på Zeina og Dannys respektive opvækst, er gode læseoplevelser. Her fanges læserens sympati for de to hovedpersoner, og man får et troværdigt indblik i deres baggrund.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter