0 kommentarer

Brudstykker af Karin Slaughter

af d. 23. januar 2020
Info
 
Sideantal

527

Udgivet

2018

ISBN

978 87 7191 442 9

Originaltitel

Pieces of Her - oversat af Henrik Enemark Sørensen

Udgave

1. udgave

 

Andys 31-års fødselsdagsdag fejrer hun og hendes mor, Laura, med en frokost i det lokale shopping mall. Ind træder en sortklædt mand med pistol; han skyder først en yngre kvinde og dennes mor, hvorefter han har udset sig Andy som sit næste offer.

Hvad gerningsmanden umuligt kunne vide, er, hvor farlig den tilsyneladende ganske ordinære Laura er. Som en rasende, men også sært koldsindig løvemor forsvarer hun sin datter, og heltedåden bringer den 55-årige kvinde på forsiden af alle USA’s nyhedsmedia.

Pludselig dukker personer fra Lauras fortid frem under stenene, og så begynder blodet først for alvor at flyde. Mens Andy tager flugten over hals og hoved, må hun indse, at hendes mor, den nydelige og altid hjælpsomme talepædagog, har en mildest talt broget fortid.

Handlingen klipper tilbage til 1986, hvor en gruppe venstreorienterede revolutionære er involveret i mordet på en amerikansk multimillionær i Oslo. Gruppen omfatter den karismatiske Nick, der sammenlignes med en religiøs kultleder, hvis disciple vil gøre alt for at behage ham, samt de to søskende Jane, berømt pianist, og Andrew, tidligere stofmisbruger.

Sammenhængen mellem de voldelige aktioner 32 år tidligere og de dramatiske begivenheder i dag (2018) går først op for læseren et langt stykke henne i den murstenstykke thriller.

Som altid er Karin Slaughter kvinde for at præstere et stykke medrivende underholdning, som nok skal tilfredsstille selv den mest blodtørstige bogorm. ”Brudstykker” vil fungere genialt – og er nok også skrevet – som ferieroman, hvor man har oceaner af tid og gerne vil have masser af letfordøjeligt læsestof.

Af de over 500 sider kunne en mere nøjeregnende redaktør snildt have barberet mindst en femtedel væk. Men pyt, når siderne vender sig selv, er man alligevel hurtigt ved vejs ende. Lettere forpustet, for spændende er det skisme, hvad der sker med vores to heltinder, Laura og Andy.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter