0 kommentarer

Bravo, Bella af Siv Margareta Nordqvist

af d. 10. januar 2013
Info
 
Sideantal

64

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-12265-7

Originaltitel

Bravo, Bella (svensk)

 

‘Bravo, Bella’ er den første bog af en serie på fire udgivet fra forlaget Gyldendal. Alle titlerne er samlet under betegnelsen ”Dyrevenner – let at læse”. De er alle forfattet og illustreret af Margareta Nordqvist.

‘Bravo, Bella’ har en rigtig flot helsides illustration på allerførste side. Her kan man se det lokalområde, i hvilket seriens hovedpersoner bor. Der er streger hen til de respektive matrikler, hvor børnene er flot tegnet sammen med deres dyr.
På næste opslag er børnene igen vist sammen med deres dyrevenner. Det er gjort helt tydeligt, hvilket dyr der bor hos hvem – overskueligheden og forståelsen er helt i top!

Igennem hele historien om Ellas dygtige cirkushund Bella, der i dag skal lave cirkus med Pelle og kattene Pjuske og Buller, er illustrationerne i højsædet. Der er højst seks linjer med tekst på hvert opslag, og bogen kunne såmænd sagtens være helstøbt uden teksten.
Margareta Nordqvist er en utroligt dygtig illustrator, der tydeligt lader børnenes og dyrenes glæde komme til udtryk. Farverne er klare og tegningerne har en imponerende detaljerigdom – den skovkyndige kan endda se, hvilken slags træer der er illustreret!
Cirkusset bliver en kæmpe succes og alle er glade og stolte, da forestillingen er forbi:

“Efter forestillingen spiser de æbler
– Bagefter hopper vi i hulahopring, siger Ella.
– Det er smaddersvært, siger Peter
– Aj, det kan man da lære, mener Ella”

Eneste anke er, at der på bagsiden står: “Sjove bøger, der er lette at læse – til dig, der lige er begyndt at læse selv.”
Det holder vist ikke stik 🙁

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter