0 kommentarer

Bogen om Baltimore familien af Joël Dicker

af d. 4. februar 2017
Info
 
Sideantal

480

Udgivet

2016

ISBN

987-87-638-4588-5

Originaltitel

Le livres des Baltimores (oversat af Niels Lyngsø)

Udgave

1. udgave

 

Igennem hele sin opvækst så Marcus op til Baltimore-grenen af Goldman familien. At være en del af Montclair-grenen var næsten som en slags trøstepræmie. Baltimore familien var for Marcus billedet på den perfekte familie, med det perfekte hus og det perfekte liv. Og de perfekte naboer, med den smukke datter Alexandra. Onkel Saul og tante Anita var til enhver tid Marcus’ forældre overlegne. Deres søn, fætteren Hillel, var altid klogere end Marcus. Og Woody, som Baltimore familien tog til sig som deres egen søn, var stærk og flot. Marcus elskede at være sammen med den, og hadede det hver gang han blev sendt hjem igen.

Men ikke alt er lyserødt. En tragedie rammer familien, og ødelægger for altid den idyl og det glasbillede, Baltimore familien repræsenterer for Marcus. Bogen tager os igennem tiden op til og efter tragedien, indtil den endelig afslører, hvad der egentlig skete.

Joël Dicker har skrevet en bog, man flyver igennem som læser. På trods af de mange sider tager den ikke særlig mange dage at komme igennem; både historien og sproget flyder, og gør læsningen til en rigtig god oplevelse. Man bliver jo nødt til at læse videre, og finde svaret på den tilbagevendende tragedie. Joël Dicker er god til at skabe en stemningsfyldt og medrivende historie, ligesom den han leverede i Sandheden om Harry Quebert sagen. Denne bog er ikke helt på højde med forgængeren, som var helt fantastisk, men er bestemt stadig i høj grad værd at læse!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter