0 kommentarer

Blå, blå øjne af Toni Morrison

af d. 6. januar 2006
Info
 
Sideantal

194

Udgivet

1994

ISBN

87-595-0414-5

Originaltitel

The Bluest Eye

 

Hovedperson i “Blå blå øjne” er den sorte 11-årige pige Pecola Breedlove, der lever med sin familie i den lille raceopdelte by Lorain i staten Ohio. Pecola vokser op i en utryg familie, hvor druk, incest og omsorgssvigt er hverdagskost.

“Blå blå øjne” følger Pecolas hverdag, vi hører om hendes forældres baggrund og fortid og om hvordan Pecola drømmer sig væk til en anderledes hverdag.

Pecola er ildeset af forældrene, klassekammerater og indbyggerne i byen. Derfor ønsker Pecola, at hun havde blå øjne – ligesom den dukke hun har som sit kæreste eje. Pecola tænker, at hvis hun havde blå øjne, så ville folk synes om hende, og så ville hendes liv være perfekt – så ville hun ikke blive drillet og hendes forældre ville begynde at holde af hende.

Pecolas hverdag er barsk læsning, men også sært medrivende, for på trods af den hårde og barske behandling hun er udsat for er Pecola stadig en sympatisk pige, som er fortabt i en rå verden.

Bogen anbefales fordi det er en overbevisende stærk roman om ensomhed og svigt, som man sluger ud i en køre – den er umulig at lægge fra sig. Personerne er meget overbevisende, og sproget er blændende godt – så bogen anbefales på det kraftigste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter