0 kommentarer

Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke af Morten Vittrup

af d. 9. juli 2016
Info
 
Sideantal

447

Udgivet

2016

Udgave

1. udgave

 

Sofia bruger, til hendes fars store irritation, størstedelen af sin tid i klostret, hvor hun overvejer en skæbne som nonne, mens hun tager sig af de syge. Hendes livsbane ændres dog drastisk, da Victor kommer sejlende ind i det. Victor bliver fundet på stranden, temmelig forkommen, og bringes til klostret for at komme sig. Her kommer han forbavsende hurtigt til hægterne, mens han samtidig fortryller alle omkring sig med sine fantastiske historier. Også Sofia tryllebindes, og i så høj grad at hun tager Victor med hjem.

Denne familiesaga tager læseren med vidt omkring. Fortællingen starter i Malaga, Sofias hjem, og fortæller om livet her igennem tre generationer. Gennem Victor kommer fortællingen dog også omkring Argentina og Ishavet – Både livet som hvalfanger og overvejelser omkring et potentielt liv som revolutionær beskrives.

“Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke” er en god læseoplevelse. Den er fyldt med fantastiske fortællinger og eventyr, blandet med livets og hverdagens mange mindre og større problemer. Familieliv, ægteskab og børn, intriger, kærlighed og mord. Der er lidt af det hele med i denne fantasifulde beretning. Den er godt skruet sammen, og skrevet på en måde, så selv de mest sære begivenheder alligevel formår at fremstå troværdige.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter