0 kommentarer

Anna Pihl. Barndomsbilleder af

af d. 24. september 2008
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

204

Udgivet

2008

ISBN

978-87-92121-27-1

 

“Anna Pihl – Barndomsbilleder” af Dorte Roholte handler om opklaringen af et kvindemord begået i en park. Kvinden har som barn gået til svømning sammen med 3 andre børn i svømmeklubben “Delfino”, og blev dér misbrugt af svømmetræneren. Tidligt i efterforskningen viser det sig, at morderen skal findes i kvindens barndom. Kort før sin død har hun oprettet en blog på nettet, hvor hun skriver om misbruget og er i kontakt med andre, der har været i samme situation. Det har i stor grad forpestet hele hendes liv – hun er blandt andet blevet skilt, da hun aldrig har kunnet finde sig til rette i et forhold med en mand.
Anna Pihl opsøger de andre fra svømmeklubben – inklusiv træneren – og det bliver hurtigt klart for hende, at ingen af dem ønsker at rippe op i fortiden. Anna Pihl er, som i tv-serien, meget grundig og vedholdende i sit arbejde, og lader sig ikke spise af med de forklaringer, hun får. Det kommer nok ikke bag på nogen, at gåden til sidst løses og brikkerne falder på plads.
Bogen er spændende og vel nok lige så realistisk (eller det modsatte) som tv-serien, men ikke nogen mindeværdig læseoplevelse. Sproget er ligetil og der sker noget hele tiden, så man når ikke at kede sig.
Som en trofast seer af Anna Pihl på TV2 glædede jeg mig selvfølgelig til at læse bogen. Det er nok altid svært at bedømme en bog, når man har set filmen/serien, for en af de oplevelser, der er så dejlig ved at læse mangler! Anna Pihl ser jo i fantasien ud, som Charlotte Munck gør, og det gælder også for resten af persongalleriet. Så fornøjelsen ved at forestille sig personerne er der ikke. Til gengæld er det meget nemt at læse bogen, da personerne allerede er inde på nethinden lige til at hale frem.
Alt i alt en ok bog i min yndlingsgenre, krimi, men jeg ligger ikke søvnløs om natten og glæder mig til at få fat i de andre bøger i serien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter