0 kommentarer

All the Colours of Darkness af Peter Robinson

af d. 10. november 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

507

Udgivet

2009

ISBN

978-0-340-83693-4, 978-0-340-83692-7

 

”Othello” af Shakespeare er en tragedie om kærlighed, jalousi og forræderi, som ender med, at Othello slår sin elskede Desdemona ihjel i et anfald af jalousi på grund af uberettiget bagtale.
Men da amatørteatret opfører tragedien blev spørgsmålet for skurken, om man virkelig kunne udvirke et sådant angreb af jalousi ved at bagtale og forvanske detaljer?
Skurken i denne bog ville bare gøre Mark jaloux og dermed forstyrre ham og gøre ham livet surt. Men uventet blev Mark meget jaloux og voldelig og slog sin elskede (Laurence) ihjel på en meget brutal måde som antydede et hadmord mod homoseksuelle og bagefter begik han selvmord – ligesom i ”Othello”.
Politiinspektør Banks som så forestillingen med sin pt. veninde Sophie opdager plottet.
Men det viser sig at Laurence var spion fra den kolde krigstid og stadig var aktiv da en hel del af tidligere KGB agenter er dukket op som russiske mafiachefer. Så efterretnings tjenesten (MI6) blander sig, og vil ikke have at Banks involverer sig og sagen bliver lukket oppe fra. Men Banks vil ikke give sig.
Der er en del tale om, hvor meget man som almindelig borger bør acceptere i krigen mod terrorisme. En del beføjelser blevet overført til efterretningstjenesten, som ikke er gennemskuelige og derfor begås ofte ulovligheder som går ud over uskyldige.
Det endelig spørgsmål er om skurken virkelig er skyldig? Kunne han have forventet eller forudse at Mark ville slå Laurence ihjel? Eller er Mark alene skylding?

Dette er god sommerlæsning, underholdende og alligevel tankebefordrende. Ja og så er den som sædvanligt fyldt med god og mindre god musik!

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter