0 kommentarer

Alex af Pierre Lemaitre

af d. 9. februar 2015
Info
 
Sideantal

350

Udgivet

2014

ISBN

978-87-11-37749-9

Originaltitel

Alex (fransk)

 

Franske krimier er ikke noget jeg er forvænt med, så det var spændende at stifte bekendtskab med Pierre Lemaitre.

Retfærdighed er ikke altid sort eller hvid og denne bog er en dejlig broget affære.

Bogens hovedperson pigen Alex bliver bortført i en hvid kassevogn på en lille gade i Paris. Vi ved ikke, hvorfor hun bliver bortført, men hun bliver kørt ud til et nedlagt industriområde, spærret nøgen inde i et bur, der bliver hejst op i et reb i den kolde hal. Rotterne finder via rebet frem til den indespærrede pige.

Bortføreren siger, han vil se Alex dø, og han kommer de næste dage jævnligt tilbage for at tage billeder med sin mobiltelefon af sit offer, der sidder sammenkrøbet i buret, med en håndfuld hundemad (til at tiltrække rotterne) og en vandflaske. Uhyggeligt, væmmeligt og meget intimiderende for læseren – man kan fornemme frygten og kulden – og føler med Alex. Og rotterne – føj for pokker.

Ingen savner tilsyneladende Alex, men en dag finder politiet bortføreren død på motorvejen, og i hans mobiltelefon er der grimme billeder af en pige i et bur. Showet kan begynde.

Bogens spændingsspiral er stadigt stigende, og det viser sig, at Alex ikke er et uskyldigt offer – hun har grimme ting i bagagen og har gjort grimme ting. Hvad skal ikke afsløres her, for det er stærke sager.

Alex kæmper sig mirakuløst ud af buret – hun er intelligent og hendes flugtmetode er formidabelt tænkt. En foruroligende bog med et brilliant plot.

Lemaitres næste bog hedder “Irene” – så han holder sig til pigerne. Jeg er frisk på at lære hende at kende også.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter