NYESTE
Født:
1905, Rusland

Mikhail Sjolokhov

Mikhail Aleksandrovitj Sjolokhov blev født i Krusjilin, Rusland og døde 1984 i Vjosjenskaja, USSR.

Han har brugt en stor del af sit forfatterskab på at skrive om kosakkerne, til trods for at han ikke selv var kosak. Hans romaner om “Don” var blandt hans bedst kendte og heriblandt findes “Fortællinger fra Don”, som blev udgivet i 1925, som var optakt til det større værk “Stille flyder Don”, som han skrev mellem 1928-40. Udover disse romaner blev hans novelle “En mands skæbne” fra 1957 kendt internationalt, og dette var især på grund af filmen, som udkom små to år efter. Han kom i modvind i 1970’erne, da en anden forfatter påstod at han stjal hans værk fra en ukendt kosakforfatter.

Modtog Nobelprisen i 1965 med begrundelsen:

“for the artistic power and integrity with which, in his epic of the Don, he has given expression to a historic phase in the life of the Russian people”

Kilder: Denstoredanske.dk samt Nobelprize.org

Bibliografi

1928  Stille flyder Don

 

Stille flyder Don af Mikhail Sjolokhov

af peped. 27. april 2007
Det er ikke for hvem som helst at være kosakbonde ved floden Don. Det er et barskt liv fyldt med hårdt arbejde. Og denne bog er ikke for læsere, der vil have meningsfyldt handling. Det er der nemlig lige så lidt af, som der er spas i kosakkens liv. Personerne i “Stille flyder Don” kommer […]