NYESTE
Født:
1976, Danmark

Leonora Christina Skov

Født i Hillerød og opvokset i Helsinge. Bor på Frederiksberg.

Cand.mag. i litteraturvidenskab. Kritiker og kulturskribent på Weekendavisen og Smagsdommer på DR2.

Bibliografi

2002 De røde sko (antologi)

2003  Rygsvømmeren

2006  Alice i Eventyrland (gendigtning)

2007  Champagnepigen

2008  Glashuset (erindring)

2010  Silhuet af en synder

2012  Førsteelskeren

2015  Hvor intet bryder vinden

2018  Den, der lever stille

2021  Hvis vi ikke taler om det

 

Hvis vi ikke taler om det af Leonora Christina Skov

af newyorkcitygirld. 20. juni 2021
For et par år siden udgav Leonora Christina Skov den autofiktive roman ”Den der lever stille”, der blev en enorm salgssucces med 145.000 solgte eksemplarer – en bog, der i øvrigt også (helt fortjent) medførte, at forfatteren blev tildelt De gyldne laurbær. ”Den der lever stille” handler om forfatterens opvækst i et parcelhuskvarter i Helsinge, […]

Hvis vi ikke taler om det af Leonora Christina Skov

af Vibeke Holm Andersend. 15. maj 2021
‘Hvis vi ikke taler om det er det næsten ikke her bortset fra at jeg har spekuleret på det lige siden’ Forfatteren tager tråden op fra erindringsbogen ‘Den der lever stille’ og der er fortsat erindringer fra barndommen i bogen, men det primære fokus er vejen til at blive anerkendt som forfatter. Vi møder den […]

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

af newyorkcitygirld. 13. september 2018
”Den, der lever stille” er en autofiktiv roman om en barndom med dattermobning, en mor der virker psykisk ustabil og en far, der uvist af visse årsager altid tager sin kones parti. Leonora Christina Skov vokser op i et parcelhuskvarter i Helsinge. På ydersiden er det helt som det skal være: et rent hus med […]

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

af Ann-Kristined. 18. marts 2018
Hvordan finder man sit egentlige selv efter en ensom barndom med forældre, som ikke kan finde ud af at vise at de elsker én og hvordan er det som forfatter at nedfælde sin egen livshistorie på papir? Skov, som blandt andet er forfatterinden bag romanerne “Silhuet af en synder” fra 2010 og “Hvor intet bryder […]

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

af nordstrandend. 21. februar 2018
Smuk i al sin smerte – det er den umiddelbare følelse, jeg står tilbage med efter at have slugt Leonora Christina Skovs ”Den, der lever stille”. Bogen lader sig svært referere, da det er en hel barndom, ungdom og voksenalder, der befolker siderne i bogen. Der er kælet for detaljerne med en gedigen indbinding, et […]

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

af Vibeke Holm Andersend. 3. februar 2018
Christina Skov vokser op i et parcelhus i Helsinge, i et pænt hjem, hvor alt er i orden, i hvert fald på overfladen. Det betyder rigtig meget, hvad naboerne tænker om familien – facaden er vigtig. Hun oplever gennem sin barndom at være uelsket af forældrene – hun lægger meget mærke til ting der bliver […]