NYESTE
Født:
1971, Danmark

Jesper Grønkjær

Jesper Grønkjær er professionel tryllekunstnere og har levet af dette i 25 år. Med over 200 shows årligt, er han en af Danmarks mest benyttede entertainere. Men han er også medlem af ”Eventyrenes Klub” blandt nogle af de mest legendariske globetrotter.

Med en mission om at vise, at smilet er det sprog, vi alle taler og forstår – på tværs af landegrænser, hudfarve, religion og økonomisk status, drager han på ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge for at leve og optræde hos fjerne befolkningsgrupper: han sejler på tømmerflåde ned af Amazonfloden for at optræde hos indianere i Sydamerika, rider med tryllekufferten på kamel ud til beduiner i ørkenen, optræder med tibetanske munke i klostre i Himalaya, kæmper sig frem til de sidste rester af kannibaler i junglen på Ny Guinea eller er i selskab med gangstere i Mellemamerika.

Jesper Grønkjær har en særlig evne til at få folk til at åbne sig op. Han mødes med narkomaner, præster, politikere, kræftpatienter og mange andre. Blandt andet den frygtede kvindelige massemorder, “Hun-Djævelen”, med 400 liv på samvittigheden.

Jesper Grønkjær balancerer skarpt mellem humor og seriøsitet i sit møde med fremmede mennesker. Det bliver hver gang til hjertevarme samtaler, som han efterfølgende videregiver i sine bøger, foredrag og tv-dokumentarer.

Jesper ved hvad der sker, når man møder verden med smil, fremfor med skepsis. Han bliver i medierne kaldt ”Smilets Ambassadør” og når du har hørt hans foredrag, så vil du vide hvorfor!

Sideløbende med dette er Jesper klummeskribent for adskillige aviser og dagblade og har igennem flere år været fast samfundsdebattør på bla. TV2-Østjylland.

Han har tidligere udgivet bøgerne “Den magiske rejsende” og “Smil på Dødens Avenue” på andre forlag.

(Kilde: Turbine)

Bibliografi

2008  Den magiske rejsende (rejsebeskrivelse)

2015  Smil på dødens avenue (rejsebeskrivelse)

2019  Frihed fra himlen (rejsebeskrivelse)

 

Frihed fra himlen af Jesper Grønkjær

af nordstranden (m.k.poulsen)d. 23. maj 2019
En helt fantastisk bog, hvor Jesper Grønkjær tager os med ind over grænsen til Nordkorea – det lukkede land, som mange af os har en forestilling om, men som få af os får mulighed for eller har lyst til at besøge. Tryllekunstneren og eventyreren Jesper Grønkjær har rejst i alle afkroge af verden for at […]