NYESTE
Født:
1952, Danmark

Erik Skyum-Nielsen

Erik Skyum-Nielsen er en dansk litteraturhistoriker.

Han er mag. art. i nordisk litteratur ved Københavns Universitet. Lektor ved både Islands og Københavns Universitet.

Han fungerer desuden som litteraturanmelder ved dagbladet Information.

Han oversætter fra islandsk og har bl.a. oversat Einar Már Guðmundssons forfatterskab til dansk.

Bibliografi

1997  Den oversatte klassiker : tre essays om litterær traditionsformidling

2000  Engle i sneen: lyrik og prosa i 90erne

2000  Fra ånden i munden: litteraturkritiske bidrag

2002  Ordet fanger: litterær kritik i udvalg ved Christian Lund

2009  Møder med Madsen (samtalebog med Svend Åge Madsen)

2011  Et skrivende dyr (samtalebog med Bent Vinn Nielsen)

2019  Islands litterære mirakel

 

 

Møder med Madsen

af Jens Markvardsend. 26. november 2019
Jeg vil ønske, at jeg i dette liv kan nå de samme højder og de samme dybder i bare en enkelt samtale, som Erik Skyum-Nielsen og forfatter Svend Åge Madsen gjorde i Madsens hus for ti år siden, i forbindelse med Madsens 70-års dag. Madsens forfatterskab og gerning er selvsagt emnet der dykkes ned i, […]