NYESTE
Født:
1265, Italien

Dante Alighieri

Durante Aligheieri blev født i Firenze, Italien.

I dag kendes han bedst under navnet Dante og Den Guddommelige Komedie er i dag en af de klassikere man bare “må læse”. Denne digter begyndte tidligt at skrive poesi og meget af denne dedikerede han til kvinden, Beatrice, som desværre døde ganske ungt. Hun fortsatte med at være inspirationen til hans sonnetter gennem hele hans liv og han var derudover en aktiv politiker.

I år 1300 blev han valgt som en af Firenzes forstandere og da hans parti splittedes i to, var han på den forkerte side, og han blev forment adgang til Firenze. Derefter opholdt han sig i Paris, før han i 1321 døde i Ravenna. Divina Commedia (på dansk, den guddommelige komedie) er skrevet under hans landflygtighedsår og han forfattede også en samling af digte.

Kilde: Verdenslitteraturen – Hvem-skrev-hvad af Politikens Litteratur Håndbøger

Læs mere her.

Bibliografi

1295  Vita Nova (digte) *

1321  Dantes Guddommelige Komedie

*) ikke udgivet på dansk

 

 

 

Dantes guddommelige komedie af Dante Alighieri

af Rasmusd. 21. juli 2007
En guddommelig litterær Epifani. Oplevelser af æstetisk politisk nydelse, i alle bogens tre dele – i hver sin treogtredvte sang – i hver trelinjet strofe. I midten af Dantes bane gennem livet, en langfredag aften, i lyset af fuldmånens usete aspekt, møder vi ham faret vild i den mørke skov, jaget af en los, en […]