NYESTE
Født:
1966, Danmark

Camilla Stockmarr

Født og opvokset i København og bor i dag på Østerbro.

Hun har ingen uddannelse på papiret, men har til gengæld bestredet job i mange afskygninger og har boet i store dele af verden, f.eks. i New York, Israel og i Paris, hvor hun i perioder boede i den engelske boghandel Shakespeare & Co – og i Sverige, hvor hendes seneste roman udspiller sig.

Stockmarr har tre børn, og begyndte at skrive i 1990’erne, da hun blev mor for første gang. I 1995 og 1998 debuterede hun i Danmarks Radio med noveller, som hun efter eget udsagn havde fået afslag fra Forfatterskolen på. I 2000 udkom hun i bogform på Samlerens Forlag med novellesamlingen ”I det skjulte”, hvor også DR-novellerne indgik. Samtlige tekster i bogen er – på nær en enkelt med fantastiske elementer – forankret i realismen og behandler forholdet mellem mennesker.

Bibliografi

2014  Den anden bred

 

Den anden bred af Camilla Stockmarr

af Ann-Charlotted. 17. maj 2014
Hvad får en yngre kræftsyg mand til at rejse til Indien for at tilbringe sine sidste måneder i en sølet og beskidt by, uden adgang til vestlig lægehjælp og smertelindring? Phønix er ikke religiøs på nogen måde, men vælger alligevel, som millioner af andre pilgrimme, at rejse til den indiske by Varanasi. Han siger farvel […]