NYESTE
Født:
1971, Island

Bergsveinn Birgisson

Islandsk forfatter, uddannet i Olso i filologi. Bor i Bergen.

Nomineret til nordisk råds litteraturpris for romanen ‘Svar på Helgas brev’.

Bibliografi

1992  Íslendingurinn

2003  Et landskab er aldrig tåbeligt

2009  Handbók um hugarfar kúa – skáldfræðisaga

2011  Drauganet

2012  Svar på Helgas brev

2013  Den sorte viking

 

2014  Soga om vêret

 

Et landskab er aldrig tåbeligt af Bergsveinn Birgisson

af Jens Markvardsend. 25. oktober 2017
Oppe på skulderen af den afdøde mester Halldor Laxness, står Bergsveinn Birgisson og betragter landskabet. Både fjeldene og havet, men også de landskaber der ligger inde i hovedet på de figurer der befolker hans langt fra tåbelige debut. Fortælleren er en ung knøs, Halldor, der er flygtet fra Reykjavik for at leve blandt de gamle […]