NYESTE
Født:
1920, USA

Aaron Edward Hotchner

Aaron Edward Hotchner, (født 28. Juni 1920) er en amerikansk redaktør, novelleskriver, portræt – og manuskriptforfatter.

Han blev uddannet fra Washington University Law School i 1941 og arbejdede som jurist i en kort periode før han 2. Verdenskrig tjente i US Air Force som militærjournalist. Efter krigen droppede han juraen og fik succes som skribent med artikler i tidens førende blade og magasiner.

En af Ernest Hemingways gode venner, hvilket ledte til en biografi om Hemingway, Papa Hemingway, der er blevet benyttet til både skuespil og TV. Har opnået stor respekt ved at donere al indtægt fra en række forretningsforetagender med skuespilleren Paul Newman til velgørenhed.

Læs mere her.

Bibliografi

1958  The Dangerous American *

1967  Papa Hemingway (biografi) 

1970  Treasure*

1973  King of the Hill*

1975  Looking for Miracles (memoirer) *

1976  Doris Day: Her Own Story (biografi) *

1979  Sophia: Living and Loving (biografi) *

1984  Choise People: The Greats, Near-Greats, and Ingrates (erindring) *

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Papa Hemingway Af Aaron Edward Hotchner

af Lynged. 10. september 2012
Papa Hemingway er en meget ærlig og personlig biografi om en af den moderne litteraturs allerstørste bidragydere og derudover en af de største personligheder i det 20. århundrede. A. E. Hotchner, forfatter og journalist, fik i foråret 1948 den lidet ønskede opgave at skulle lavet et interview med Ernest Hemingway om “Litteraturens Fremtid”. Hemingways store […]