NYESTE
Født:
1932, Danmark

Åge Skjelborg

Opvokset i Århus.

Universitetsuddannet 1970, Fag, Kultur og Media. Bosat i Norge siden 1978, har arbejdet på universitetet i Oslo, Blindern som projektleder og fagkonsulent med et forsknings- og dataprojekt. Pensioneret 2001 og sammen med familien flyttet til Sandefjord, Vestfold amt.

Åge Skjelborg stoppede som aktiv i vikingeskibsprojektet i Roskilde fjord i 1960, da han startede sin uddannelse til mag. art. i faget Nordisk Folkekultur m. supplement i fagene som socialhistorie, folkemusikforskning, litteratursociologi og hebræisk sprog.

Efter en kort periode som forskningsbibliotekar på Musikafdelingen, Statsbiblioteket, Århus, slog Åge Skjelborg sig ned nær Oslo, hvor han bor nu. Han har blandt andet været involveret i at overføre norsk nationalkultur som arkivmateriale (f.eks. folkeviser og ballader) til en database, der nu er tilgængelig på Internet.

I et samarbejde mellem universitetet i Oslo og Nationalmuseet i København, var Åge Skjelborg engageret i planlægningen af en udstilling i anledning af 600-års jubilæet i 1997 for Kalmar-Unionen med dronning Margrethe den første som hovedperson (1353-1412).

Bibliografi

2014  Mestertyven og røverskatten

 

Mestertyven og røverskatten af Åge Skjelborg

af Bjarne Jensend. 12. maj 2014
“Mestertyven og røverskatten” handler om Enno Branderoch, der i 1500 tallet tømmer et skatkammer fra en af den svenske konges hertuger. Han er samtidig i kongens tjeneste og flygter til Danzig, hvor han gifter sig med en spansk skønhed, og bryllupsrejsen varer så et par år, da de er nødt til at flygte fra de […]