0 kommentarer

Washington dekretet af Jussi Adler-Olsen

af d. 19. december 2013
Info
 
Sideantal

634

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-9437-4

Udgave

3

 

En pige på 14 år ved navn Doggie Rogers vinder en rejse til Kina i en quiz konkurrence. Hun er meget beæret, for hun skal bl.a. rejse sammen med en amerikansk senator Bruce Jansen. Rejsen forløber fint, lige indtil en kineser af uforklarlige årsager stikker en kniv i Jansens unge gravide kone. Hun dør kort tid efter overfaldet. Dette påvirker selvfølgelig den unge Doggie stærkt.

Herefter går der 16 år. Jansen stiller op til det Amerikanske præsidentvalg og Doggie er en af hans trofaste medarbejdere i valgkampen. Da det ser ud til at Jansen vinder valget, bliver det planlagt at valgaftenen skal afholdes på et hotel tilhørende Doggies far. Her bliver Jansens nye gravide kone også dræbt, og Jansen er valgt til præsident.

USA har pludselig en præsident, som i løbet af få dage skifter fuldstændig karakter. Der bliver strammet op på alle love. Forbrydere skal ikke sidde i fængsel. De skal enten arbejde til samfundets bedste eller henrettes. Alle indbyggere overvåges via internet, kreditkort og mobiltelefoner.

Landet styres via dekreter, og det sidste nye dekret Washington dekretet er lige ved at blive indført. Kun Doggie kan stoppe det.

Det er en interessant fortælling, og man kan ikke lade være med at filosofere lidt over, om det kunne foregå i den virkelige verden. Især set i lyset af den sidste tids afsløringer af, at USA aflytter utallige udenlandske politiker på alle niveauer.

 

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter