0 kommentarer

Vores elskede af Kamila Shamsie

af d. 12. august 2018
Info
 
Sideantal

249

Udgivet

2018

ISBN

978-87-400-4461-4

Originaltitel

Home fire
oversætter: Steffen Rayburn-Maarup

Udgave

1. udgave

 

Isma, Aneeka og Parvaiz er søskende. Isma har som den ældste i søskendeflokken været den ansvarlige siden børnene blev forældreløse efter moderens død. Faderen havde på dette tidspunkt længe været ude af billedet, efter han forlod familien for at kæmpe for det han troede på. Men nu er tvillingerne Aneeka og Parvaiz blevet voksne, og Isma kan genoptage det liv, hun var i gang med inden moderens død. Det inkluderer en rejse fra England til USA. Her møder hun Eamoon, søn af den britiske indenrigsminister. De to familiers liv vikles langsomt ind i hinanden, både i USA og England.

Hold op, en bog! Jeg var meget fascineret af Kamila Shamsies fortælling. Bogen handler om at holde fast i sig selv og det man tror på, om kærlighed, intriger, storpolitik og familierelationer i en stor og velskrevet sammenblanding. Den er kompleks, interessant, trist og samtidig fyldt med håb – Omend der aldrig er langt fra håb til fortvivlelse i Isma, Aneeka og Parvaiz’ liv.

Bogen er også utrolig aktuel, og tager et svært emne op på en utrolig elegant måde. Alle personerne i bogen har mange lag, som belyses fra flere vinkler, så man til sidst har sympati for alle personers synspunkter – selv når de er selvmodsigende. Jeg kan på det varmeste anbefale ‘Vores elskede’; jeg slugte den, og blev mere og mere viklet ind i historien som den skred frem.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter