0 kommentarer

Vendepunkter af Mimi Jakobsen (i samarbejde med Tonie Yde Højrup)

af d. 21. december 2016
Info
 
Sideantal

256

Udgivet

2016

ISBN

978-87-400-2759-4

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Danmarks første kvindelige partiformand.

Generalsekretær for Red Barnet.

Kommandør af 1. grad.

Erhards datter.

Kært barn har, som bekendt mange navne.

Det er selvfølgelig Mimi Jakobsen vi taler om.

Hende, der er ejermand til ovennævnte titler, som hun med god ret kan være tilfreds med at have.

Mimi Jakobsen bliver født i 1948 som datter af politikeren Erhard Jakobsen, der døde i 2002 og både nåede at være borgmester i vestegnskommunen Gladsaxe og folketingspolitiker for det nu hedengangne parti CD.

De tidlige barndomsår er lykkelige, og selvom faderen Erhard Jacobsen arbejder meget tvivler hun aldrig på hans kærlighed, hun er en rigtig fars pige, der får megen opmærksomhed af sin far. Moderen er til gengæld fjern, syrlig og ondskabsfuld – og måske også jaloux på det nære forhold, der eksisterer mellem far og datter.

Den manglende kærlighed fra moderen giver den unge Mimi en dårlig selvtillid, som hun har kæmpet med det meste af livet – og det er måske en overraskelse for de fleste, eftersom Mimi Jakobsen har haft en succesfuld karriere som både politiker og generalsekretær for Red Barnet.

I erindringsbogen ”Vendepunkter” fortæller Mimi Jakobsen om sit liv.

Læseren inviteres med ind i barndomshjemmet, hvor man hører om Erhard Jacobsens utroskab, moderens jalousi og ondskabsfuldheder, skoletiden og studietiden – og de efterfølgende år som politiker, partiformand, minister og generalsekretær for Red Barnet, en organisation, der var inde i dyb krise, da Mimi Jacobsen overtog roret efter Laue Traberg Smidt. Sidstnævnte blev som bekendt fyret i år 2000 efter at have foretaget tvivlsomme økonomiske dispositioner, der miskrediterede organisationen.

”Vendepunkter” er en let læst bog, der giver et udmærket indblik i Mimi Jacobsens liv, men for de af os, der har passeret de 35 år er der nok ikke de store overraskelser i bogen. De fleste af os kan godt huske Tamil-sagen, formandskuppet i Socialdemokratiet da Poul Nyrup Rasmussen blev formand og alle skandale-historierne i medierne, da Red Barnet smed Laue Traberg Smidt på porten.

Selvom ”Vendepunkter” ikke indeholder de store overraskelser er det alligevel en udmærket læseoplevelse, der fortæller om en periode i danmarkshistorien, der snart vil være glemt.

Man kan sige, at der er tale om en bog, der både handler om privatpersonen Mimi Jacobsen og den offentlige side af politikeren, som de fleste af os kender til.

Bogen er skrevet i et så let forståeligt sprog, at man reelt kan læse denne bog på en enkelt dag.

Det var underholdende at læse ”Vendepunkter” og sine steder også ganske interessant at læse om, hvordan Mimi Jacobsen har levet sit liv.

De manglende overraskelsesmomenter i bogen betyder dog, at bogen får en middel vurdering.

Bogen er læseværdig, men hæver sig ikke over gennemsnittet. Det er hyggeligt at bruge en regnvejrsdag på at læse bogen, men der er ikke tale om verdenslitteratur – men en udmærket og underholdende bog, der ikke efterlader sig væsentlige spor i bevidstheden.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter