0 kommentarer

Trange tider i Hope River af Patricia Harman

af d. 6. september 2015
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

397

Udgivet

2015

ISBN

978-87-638-3745-3

Originaltitel

The reluctant midwife

 

“Trange tider i Hope River” er en selvstændig fortsættelse af den velskrevne “Jordemoderen fra Hope River”, så forventningerne var ganske høje. Og heldigvis ikke forgæves.
I denne roman er det ikke jordemoderen Patience, der er hovedperson, men sygeplejersken Becky, som også var med i den første bog. Hun forlod den lille by for at arbejde med lægen Blum, men da denne kommer ud for en personlig tragedie, har Becky nu ikke noget job, men har en hjælpeløs Dr. Blum på slæb.
Tiden siger 1934, så jobbene hænger bestemt ikke på træerne i Amerika. Krisen ruller hastigt derudaf og Becky formår med nød og næppe at transportere sig selv og Blum hjem til Hope, hvor hun håber at veninden Patience kan hjælpe. Patiences lille hus er dog tomt, men heldigvis har jordemoderen ikke forladt byen, men er blevet gift med byens dyrlæge.
Becky får meget heldigt et job som deltidssygeplejerske, og hun hjælper også Patience med at tage sig af byens fødende. Samtidig forsøger de begge at vække Dr. Blum til live igen. Han går rundt som en levende død og kan hverken snakke eller spise selv. Langsomt afsløres grunden til hans tilstand, som heldigvis gradvis forandres til det bedre. Og da Patience og hendes mand akut har brug for en læge, træder han i karakter.

“Trange tider i Hope River” er en skøn og følsom roman om en kaotisk tid i USA’s historie. Triste skæbner hører tiden til, selvom alle forsøger at hjælpe dem, der ikke har så meget.
Harman skriver dejligt stille og roligt, og hun har skabt nogle rigtig skønne personer i det lille midtamerikanske samfund.
Bogen kan sagtens læses uden at man har læst den første bog. Dog ville det være at snyde selv sig, “Jordemoderen fra Hope River” er bestemt det bedste sted at starte.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter