0 kommentarer

The Telephone Box Library af Rachael Lucas

af d. 17. september 2021
Info
 
Sideantal

388

Udgivet

2020

ISBN

9781509882779

Udgave

1

 

Lucy er historielærer for halvstore teenagere, hun nyder at undervise. Hele hendes liv er skolen, hun har ikke haft tid til at finde en livspartner; bor sammen med sin bror efter at moren har giftet sig med en Australier og flyttet derud. Men de senere år har krævet utrolig meget administrativt arbejde oveni undervisningen og da hun har svært ved at sige nej, er det hele blevet for meget, hun besvimede med næseblod pga. for højt blodtryk og blev kørt på skadestuen; helt kørt ned beslutter hun at tage orlov for at komme til kræfter igen.

På internettet fandt hun en lille landsby, Little Maudley hvor man søgte en til at se efter en 94 årig meget selvstændig  kvinde, Bunty, mod at bo gratis. Bunty’s kæledyr er en boa slange. Landsbyen er beliggende ved Bletchley Park, hvor man under 2. verdens krig løste de tyske koder og udsendte misinformationer. Det er en periode som Lucy meget gerne vil udforske yderligere og måske læse videre på universitet.

Det viser sig at der et meget aktivt lokal liv i landsbyen, alle kender alle på godt og ondt. Lucy bliver hurtigt accepteret og inviteret til at tage aktiv del i de mange aktiviteter. Blandt andet nedlægger man biblioteket fordi landsbyen er for lille. Sam bor overfor Bunty med sin datter Freya, som læser meget. Freya kommer med forslaget om at lave den gamle telefon boks til et frit bibliotek og sammen med Lucy overtaler de diverse myndigheder at det er en god ide. Telefonboksen stod centralt i landsbyen og alle har minder om at mødes der, snakke i telefonen, gemme hemmelige breve. Det er et kulturelt og socialt mødested som især Bunty ikke ville af med.

Nå men Lucy finder igen livsglæden ved at arbejde med landsbyen, nedskrive kvindernes minder fra krigens tid, de var næsten alle sammen involveret i det der foregik under krigen men har aldrig snakket om det. Især Bunty har mange hemmeligheder.

Lucy finder sammen med Sam, og beslutter sig til at det mindre stressfulde job som historielærer her har mange fordele.

Det er en rigtig ‘feel-good’ roman, Bunty er virkelig et livsstykke som jeg kan beundre, Lucy finder en måde at blive veninde med hende, efter en meget lidt venlig ankomst. Det lille samfund har en række morsomme person typer som jeg genkender fra min landsby.

 

Bedømmelse
Karakter