0 kommentarer

The Stolen af Jason Pinter

af d. 1. september 2009
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

346

Udgivet

2008

ISBN

978-0778325727

Originaltitel

The Stolen

 

Jeg er altid på jagt efter nye krimiforfattere, der udtænker nye og sofistikerede forbrydelser – det kunne en psykolog nok få et og andet ud af.

I “The Stolen” kommer 11-årige Daniel en dag tilbage til sit hus efter at have været sporløst forsvundet i 5 år. Hvor har han været henne og hvorfor, kan Daniel ikke huske. Hvad er der sket fra det øjeblik, hvor han blev bortført til han igen vågner udenfor sit gamle hus?

Journalist Henry Parker inviteres af familien til, som den eneste i pressekorpset, at interviewe Daniel, og umiddelbart er der ikke noget at skrive, for Daniel kan ikke huske noget fra de forsvundne år.

Men pludselig finder Henry ud af, at Daniel ikke er det eneste barn, der er forsvundet fra sin familie for senere at komme uskadte tilbage – uden hukommelse om, hvad der er sket i det forløbne år. Han finder frem til flere forsvundne børn, der er dukket op igen – og har mistanke om, at der lige her og nu er et andet barn, der er i forbrydernes varetægt – og jagten begynder.

En spændende konstellation – og et spændende udgangspunkt. Og undervejs i Henrys jagt på sandheden stiger spændingen og man glæder sig til at se, hvad forklaringen kan være.

Uden at røbe plottet, blev jeg skuffet da jeg fandt ud af, hvorfor disse børn forsvandt for senere at dukke uskadte op igen – jeg ved ikke hvad jeg havde forestillet mig, men i hvert fald ikke det som Henry Parker fandt ud af.

Jeg kunne nu godt finde på at læse Jason Pinter igen, for romanen er velskrevet og læseren holdes fanget til sidste side.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter