0 kommentarer

The fifth vial af Michael Palmer

af d. 24. april 2009
Info
 
Sideantal

505

Udgivet

2007

ISBN

9781469264851

 

Mange af os har fået taget blodprøver ved et læge- eller hospitalsbesøg, og vi husker nok de små glastuber, som blodprøverne gemmes i. Hvad nu hvis, lægen eller hospitalet tager en ekstra prøve og sender den til et laboratorium, der kører en vævsprøvetest på den – og gemmer dine data, så man evt. kan bruge dig som “reservedele”, hvis nogen pludselig mangler en ny lunge, en ny nyre eller et nyt hjerte?
Skræmmende og tankevækkende, det er hvad Michael Palmers roman “The fifth vial” er, samtidig med at det er en spændende historie, der holder læseren fanget til sidste side.
Romanens omdrejningspunkt er illegal organhandel – sat i system af et broderskab, der har inddelt menneskeheden i de, der gør en forskel og er værd at “reparere” på, og de som samfundet ikke har brug for – og som kan benyttes som reservedele.
Romanen har tre omdrejningspunkter, der via “The fifht vial” – den ekstra tube blod, der blev taget ved en blodprøve, vikles ind i hinandens liv.
Den medicinstuderende Natalie Reyes bliver under et besøg i Brazilien overfaldet og indlagt på hospitalet, hvor man er nødt til at fjerne hendes ene lunge.
En ukendt ung mand bliver kørt ned på en motorvej i Florida – og fundet med mystiske mærker på sin krop, og detektiv Benn Callahan, der normalt kun efterforsker utroskabssager, bliver hyret til at opklare den unge mands identitet og hvad der er sket med ham.
På et junglehospital i Cameroon er videnskabsmanden Joe Anson tæt på at have opfundet et serum, der kan redde tusinder fra at dø, men hans eget helbred truer med at slå ham ihjel, inden alt er på plads.
De tre historier smelter behændigt sammen til en forunderlig og ganske uventet afslutning.
Sproget er let og flydende og historien bygget intenst op, så man ikke ved “hvad der venter omkring næste hjørne”.
En spændende og vedkommende thriller, som du sikkert vil have i baghovedet, næste gang du får taget blodprøve..

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter