0 kommentarer

Ternet Ninja 2 af Anders Matthesen

af d. 23. august 2019
Info
 
Sideantal

271

Udgivet

2019

ISBN

978-87-638-5964-6

Udgave

1. oplag, 1. udgave

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg gik og glædede mig til, at denne bog kom. For jeg var svært begejstret for ‘Ternet Ninja 1’, så jeg var jo spændt på om denne holdt stilen og kunne bære historien igennem. Og det må jeg sige at den kan. Vi starter mere eller mindre hvor den første sluttede, men skulle man ikke have fået læst etteren, så kan man godt følge med i toeren alligevel. Bogen er sat flot op med fine illustrationer og man kan nemt leve sig ind i universet (igen).

Aske savner den ternede ninja, men han døde jo – eller han var jo død, men hans ånd, som levede i dukken, døde, da de fik sat Eberfrø i fængsel. Nu hører Aske så, at Eberfrø alligevel ikke kommer i fængsel, så hvad nu? For han var jo skyldig i mord og det kan da ikke passe han så kan slippe for straf.

Aske er på vej hjem da et lyn slår ned og et pindsvin begynder at tale til ham. Det viser sig at være den ternede ninja som nu er reinkarneret i dette lille dyrs krop. Han bliver meget glad for gensynet, men når ninjaen er tilbage så ved Aske også godt, at der følger noget med. Nemlig en ny mission. Allerførst er de dog nødt til at finde en krop som ninjaen kan bevæge sig i og som ikke er fyldt med pigge. Så Aske får sin mor til at sy en bamse – den ligner den gamle men med andre farver og andet fyld. Samtidig lykkes det at manipulere så meget med Sirene (Askes mor) at de kommer på ferie hele familien til Thailand, så nu kan Aske og ninjaen måske få Eberfrø bag tremmer igen. Der er dog den ulempe ved at rejse, at Aske ikke kan finde ud af om han stadig er kæreste med Jessica – men det kan da ikke være rigtigt, at hun slet ikke er interesseret længere.

På rejsen til Thailand skal Aske, udover at hjælpe ninjaen med missionen, stadig få det til at se ud som en hyggelig familieferie. Og på et tidspunkt da Askes liv er i fare bliver han “reddet” af et familiemedlem som ellers slet ikke er med på tur…

Det er en underholdende og sjov bog. Den er hård og lige på som Matthesens univers for det meste er. Og selv om mange siger det er en børnebog, så vil jeg mene, at det i hvert fald skal være store børn så. For her er knald på, fare på færde og selv i denne bog sker der mord. Men for barnlige voksne og unge samt måske som højtlæsning for store børn, der fungerer den. Og ligesom etteren så bliver man suget ind i historien og kan ikke lægge bogen fra sig igen. Så den får mine klare anbefalinger.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter