0 kommentarer

Sydens dronning af Arturo Pérez-Reverte

af d. 12. januar 2004
Info
 
Sideantal

476

Udgivet

2003

ISBN

87-595-2137-6

Originaltitel

La Reina del Sur

 

Det er med en særlig glæde og forventning man sætter sig til rette med en ny roman af Pérez-Reverte, og det tager da heller ikke lang tid før man konstaterer, at han igen har bedrevet grundig research til sin fortælling, som denne gang er lagt i hænderne på en journalist (forfatteren selv, måske ?).

Journalisten følger i sporene efter Sydens dronning, Teresa Mendoza, som i bogens begyndelse må flygte fra Mexico for ikke at få samme endeligt som sin likviderede kæreste, der arbejdede for et narkokartel. Skæbnen vil dog, at hun også siden kommer ind i narkosmugleriets benhårde verden.

Som så ofte før har Pérez-Reverte lagt en god nuanceret fortælling til rette med rigt facetterede personer og et præcist blik for både skønheden og forfaldet i de byer og lande, hvor de huserer. Sproget er gavmildt, miljøskildringen indlevende, og på god homerisk vis får odysséen lov til at slutte der, hvor den begyndte.

Faktisk er det umuligt at sætte fingeren på noget i en velturneret og veldrejet historie som denne. Det skulle da lige være, at den – bortset fra et par kortere actionscener både først og sidst – egentlig aldrig går hen og bliver specielt spændende eller medrivende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter