0 kommentarer

Slangeværelset af Lemony Snicket

af d. 10. oktober 2007
Info
 
Sideantal

170

Udgivet

2004

ISBN

87-11-22199-2

Originaltitel

The reptile room

 

“Møgvejen krydser Skummelfloden, et vandløb der består af ni tiendedele mudder, hvori der lever nogle utrolige modløse fisk, og den går rundt om en peberrodsfabrik, der fylder hele området med en skarp og stærk stank. Jeg er ked af at sige det, men denne historie begynder med, at de tre forældreløse Baudelaire-børn kommer kørende ad denne ubehagelige vej, og herfra bliver det værre og værre”.

De tre Baudelaire-børn Violet, Klaus og Sunny kom i bogen “Den onde greve” ud for en masse ulykker, ikke mindst fordi deres slægtning, Grev Olaf, agtede at få fat i børnenes formue. “Slangeværelset” begynder med, at børnene nu skal bo hos endnu en ny slægtning – videnskabsmanden Montgomery, der har speciale inden for slanger. Børnene kommer hurtigt til at holde meget af denne mand, men – som forfatteren også fremhæver mange gange – rammes de stakkels børn alligevel af ulykker. Især på grund af det faktum, at Grev Olaf stadig er meget interesseret i deres formue.

Lemony Snicket bruger stadig samme fortælleform; han forklarer, fortæller og beretter, hvilket er med til at gøre denne bog meget “børnevenlig”, ikke mindst på grund af hans ordforklaringer. Det er nu nok også mest børn, som vil få glæde af denne bog, da det er tydeligt, at det er denne målgruppe, bogen henvender sig til. Hvis du kunne lide “Den onde greve”, vil du formentlig også lide denne her; om end den er lidt kedelig til tider, fordi bogen godt kan gå hen og blive langtrukken på grund af dens forekommende forudsigelighed.

“Slangeværelset” er bog nr. 2 i bøgerne om Baudelaire-børnene.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter