0 kommentarer

Særling fra verdens ende af Anders Houmøller Thomsen

af d. 28. april 2011
Info
 
Sideantal

163

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7055-429-9

 

Usoigneret rocksanger med fedtet hår – sådan er førstehåndsindtrykket af Johnny Madsen.

Men han er meget mere – han er en ordpoet, folkesanger og kunstner og han formår med sin enkle og ærlige facon at fascinere et trofast publikum rundt omkring i Danmark.

Anders Houmøller Thomsen præsenterer os for drengen Johnny, teenageren Johnny, rebellen Johnny, familiefaderen Johnny, den følsomme Johnny, den fandenivoldske Johnny – for et stort spektrum af Johnnys liv.

Født og opvokset i Thyborøn – havde de gode feer ikke skrevet rocksanger på deres tryllestave, da de stod ved Johnnys vugge – men Johnny fandt på et tidligt tidspunkt i sit liv ud af at det der med fast arbejde ikke var noget for ham – så passede kunstnerlivet ham bedre.

Side 54 “Nogle bekendte i Thyborøn sagde til mig: “Du tror da for helvede ikke at sådan noget med – jeg kører på motorvejen, men jeg vil hellere flyve i en flyvemaskine – at der er nogen som helst fremtid i sådan noget lort”. Senere stod der 70.000 mennesker på Roskilde Festivalen og sang med på den sang. Jeg tror modvinden gjorde mig stærk.”

Johnny har siden fået en vej opkaldt efter sig i barndomsbyen, er verdenskendt troubadour i Danmark og hans malerier sælges til skyhøje priser i udlandet. Skønt med skæve eksistenser, der sætter kulør på hverdagen.

En hyggelig bog og et vedkommende portræt for folk, der elsker Johnny sange. Og det gør jeg.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter